Python под Windows

  1. Някой може ли да сподели опит в писането на Python код в Windows? Използвате ли пълно IDE и кое, или текстов редактор с plug-in-и и отделен интерпретатор? Всякакви насоки, съвети и трикове са изключително добре дошли.

  2. Аз досега карам с Visual Studio Code - не съм фен на идеята да се пали цялото Visual Studio за скриптови езици - прекалено тежко ми се вижда. Към VS Code могат да се добавят extension-и като такъв за code highlighting, pep8 и прочие. Лек е и удобен - cross-platform е, така че може да се ползва и без Windows. Под Windows по-скоро проблемите с Python които съм имал включват конзоли. Аз използвам Bash под Windows главно като терминал/конзола и там има известни проблеми с извикването на Python в интерактивен режим. В обикновение Command Prompt няма такива проблеми, но пък кой го ползва :P

  3. Не знам за Code, но пълната версия на VS с добавка PTVS има интерактивен режим. cmd, отворен в текущата директория със файловете, ми свърши работа за снимките, като се пишеше същата команда от примера, но без python в началото.

Трябва да сте влезли в системата, за да може да отговаряте на теми.